Startende ondernemers

Een eigen onderneming starten is mooi en spannend! Daar komt veel bij kijken. En het kan zijn dat u veel vragen hebt. Ook over bijvoorbeeld uw (financiële) administratie. De Belastingdienst CN helpt u daar graag bij!

Handboek van startende ondernemers

Om die reden hebben we het handboek voor startende ondernemers ontwikkeld. Daarin vindt u alles wat u moet weten als ondernemer op het gebied van belastingen.

Ook op onze website is al de benodigde informatie te vinden die u nodig heeft om dit direct van de start goed op te zetten.

Komt u er toch niet helemaal uit. Dan zijn er op de eilanden professionals zoals accountants, belastingadviseurs en consultants die u graag verder helpen! Google bijvoorbeeld op ‘Belastingadviseur Bonaire’, u vindt dan diverse bedrijven die ondersteuning bieden.

Administratie

Als startende ondernemer hebt u veel aan uw hoofd en loopt u in het begin tegen vragen aan. U denkt misschien niet gelijk aan uw administratie en aangifte, maar deze vormen juist de basis voor een succesvolle start. U bent verplicht een goede administratie bij te houden en deze zeven jaar te bewaren.

Formulieren voor startende ondernemers

De Belastingdienst, maar ook de Kamer van Koophandel, kan u voorzien van formulieren voor startende ondernemers. Nadat u deze ingevuld heeft kan de Belastingdienst bepalen welke belastingmiddelen voor u relevant zijn.

Hier vindt u de documenten voor startende ondernemers: