CRIB-nummer aanvragen

De Belastingdienst maakt voor alle inwoners van Caribisch Nederland, in de leeftijd tussen 15 en 65 jaar, automatisch een CRIB-nummer aan. Dit wordt gedaan nadat u zich heeft ingeschreven bij de afdeling burgerzaken van het Openbaar Lichaam. Mocht u buiten deze leeftijdsgroep vallen dan kunt u op eigen verzoek een CRIB-nummer aanvragen bij de balie in het belastingkantoor. Vergeet niet om uw legitimatiebewijs mee te nemen.

U bent ingeschreven bij burgerzaken

Om uw CRIB-nummer op te halen, dient u persoonlijk langs te komen bij de balie in het belastingkantoor. Vergeet niet om uw legitimatiebewijs mee te nemen. Omdat u staat ingeschreven kunt u uw CRIB-nummer direct meekrijgen.

U woont in het buitenland

Woont u in het buitenland en heeft u een CRIB-nummer nodig, dan kunt u het beste langskomen bij het belastingkantoor, als u op het eiland bent. Als dat niet kan, dan  kunt een mail  sturen naar balie@belastingdienst-cn.nl. U dient te vermelden waar u een CRIB-nummer voor nodig heeft (bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot onze online diensten). Ook dient u een kopie van een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID of rijbewijs) bij te voegen. Vermeld in uw mail ook uw woonadres, dat hebben wij nodig voor onze administratie. U krijgt dan na 5 werkdagen uw CRIB-nummer via de mail toegestuurd.