Nieuw uniform op Internationale Douanedag

De Wereld Douane Organisatie (WDO) heeft  26 januari uitgeroepen tot 'Internationale Dag van de Douane' en deze dag wordt wereldwijd gevierd. Dit jaar heeft de WDO het volgende thema uitgekozen voor het jaar 2022: 

“Opschalen Douane Digitale transformatie door een datacultuur te omarmen en te bouwen aan een data-ecosysteem”

Douane personeel in nieuwe uniform

In Caribisch Nederland wordt deze dag dit jaar  niet uitbundig gevierd zoals gebruikelijk door de situatie op het moment in verband met covid-19. Wel is ervoor gekozen om op deze dag het nieuwe uniform van de Douane Caribisch Nederland te presenteren. Het nieuwe Douane-uniform is  een eigentijds, draagbaar en duurzaam uniform dat recht doet aan het veelzijdige werk van douaniers. Het is chic én stoer, straalt autoriteit en betrouwbaarheid uit en versterkt zichtbaarheid en herkenbaarheid. De opmerkelijkste verandering bij het nieuwe uniform is dat de kleur groen is ingeruild voor blauw. Kortom: een uniform dat perfect past bij de moderne handhavingsorganisatie die de Douane is.

Comfort en functionaliteit

Er is gekozen voor materiaal dat comfort en functionaliteit biedt waardoor Douane-medewerkers er graag in werken. Voor het nieuwe uniform van de Douane is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen, met name gerecycled polyester en organisch katoen.

Douane Caribisch Nederland maakt onderdeel uit van de Belastingdienst Caribisch Nederland (B/CN) en is met name belast met het toezicht op de goederenstroom naar en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba en de heffing van ABB bij invoer. Als zodanig vormt ze een onderdeel van de Nederlandse Douane.