Douane onderschept drugs en verricht twee aanhoudingen op de luchthaven op Bonaire

Op vrijdag 29 december 2023 werd een mannelijke passagier, afkomstig vanuit Nederland met  een TUI vlucht, onderworpen aan een douanecontrole. Tijdens de controle werden  twee (2) plastic zakjes aangetroffen met als inhoud een kruid lijkend op verdovende middelen. De zakjes waren verstopt in twee (2) blikjes scheerpoeder van het merk ‘Magic Shaving Cream’. De inhoud van de zakjes werd getest en  reageerde positief voor vermoedelijk Hasjiesj. De zakjes hadden een brutogewicht van 200 gram.

Een man met initialen G.A.G. werd aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet BES werd en werd overgedragen aan de KMAR voor verder onderzoek.

Op zaterdag 30 december 2023 werd een vrouwelijke passagier, afkomstig vanuit  Curaçao met een Divi Divi vlucht gecontroleerd door de Douane.  

Tijdens de controle van haar bagage werd een plastic zakje met als inhoud een pilletje lijkend op XTC en een plastic zakje met als inhoud een melkkleurig substantie die na het testen, positief reageerde voor Crystal Meth amfetamine, aangetroffen.  

De vrouwelijk passagier werd ook aan de kleding en lichaam gecontroleerd en er werd een urinetest gedaan. Hierbij bleek dat ze een geprepareerd condoom ofwel duwersbol in haar lichaam had. De inhoud van de duwersbol testte positief voor vermoedelijk Cocaïne.

Een vrouw met initialen R.M.R.R. werd aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet BES en werd overgedragen aan de KMAR voor verder onderzoek.