Claudia Toet per 1 september benoemd tot Directeur Belastingdienst Caribisch Nederland

Op 15 juni 2023 start Claudia Toet bij de Belastingdienst in Europees Nederland en zal, na een inwerkperiode bij de Belastingdienst in Nederland, per 1 september 2023 formeel de functie van Directeur Belastingdienst Caribisch Nederland overnemen van de huidige directeur Anneke van den Breemer.

Claudia Toet:
‘Ik kijk er naar uit om als Directeur Belastingdienst Caribisch Nederland aan de slag te gaan met de belangrijke opgaven om voor de inwoners van CN te werken aan goede betrouwbare, veilige en bij de tijd passende dienstverlening. De eerste indruk die ik heb gekregen is positief en professioneel en ik kijk er naar uit om mijn kennis en netwerk in te kunnen blijven zetten in zowel CN als in Europees Nederland, samen met de medewerkers en de ketenpartners’.

Sinds 2021 is zij plaatsvervangend regeringscommissaris (bestuurder) bij het Openbaar Lichaam Sint Eustatius. In deze rol stuurt zij op de uitvoering van de criteria onder de wet Herstel voorzieningen. Van 2020 tot 2021 was Toet coach en verandermanager bij het Openbaar Lichaam Sint Eustatius.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.