Verzamelloonstaat (VZLS) en Opbrengstbelasting (OPB) nu ook op MijnCN

Vanaf 7 november kunnen bedrijven en organisaties voortaan de verzamelloonstaat (VZLS), jaarrekening en aangifte Opbrengstbelasting (OPB) doen via het platform MijnCN.

Voor de VZLS is de grootste verandering een ander portaal omdat deze al alleen online gedaan kon worden maar via de website van de Belastingdienst. Alle verzamelloonstaten die in het verleden ingediend zijn op het oude portaal, blijven beschikbaar op MijnCN. Op MijnCN  kan je ook een derde machtigen om specifieke belastingzaken voor je te regelen, zonder jouw eigen inloggegevens te verstrekken. 

Voor wat betreft de OPB, konden zowel de jaarrekeningen als de aangiften voorheen alleen op papier ingediend worden. Nu bestaat er de mogelijkheid om vanaf het boekjaar 2021 dit ook online te doen. Via MijnCN kan dit nu efficiënter en sneller en bovendien blijven alle jaarrekeningen en aangiften die op MijnCN ingediend worden altijd beschikbaar. 

Kijk voor meer informatie op www.mijncn.nl.  

In januari 2021 werd MijnCN gelanceerd. MijnCN is het online platform voor overheidsdiensten in Caribisch Nederland. Inwoners en bedrijven kunnen makkelijk, veilig en snel hun zaken online regelen bij de aangesloten diensten. De Belastingdienst CN was de eerste dienst op het platform, waarop tot nu toe aangiftes Inkomstenbelasting, ABB en Loonheffing  konden worden gedaan. Met de uitbreiding van VZLS en OPB vallen alle digitale diensten van de Belastingdienst in 1 portaal: MijnCN.nl.
Ook Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt al diensten aan op het platform en gaat binnenkort de diensten ook uitbreiden. 

MijnCN: makkelijk, veilig en snel.