Al flink wat aangiftes inkomstenbelasting binnen bij BCN

In februari is de Belastingdienst begonnen met het versturen van de uitnodigingen voor het doen van aangifte. Dit jaar dient de IB aangifte uiterlijk 16 mei bij de Belastingdienst te zijn ingediend.

Online aangifte inkomstenbelasting

Online aangifte kan via www.MijnCN.nl. Via dit platform is de veiligheid en efficiëntie van de online diensten te beter te waarborgen.  Vorig jaar is door heel veel belastingplichtigen online aangifte gedaan. Wij hopen dat dat ook dit jaar weer zal gebeuren.

Het voordeel van online aangifte doen is dat het sneller en gemakkelijker is. En in de meeste gevallen ziet u direct hoeveel geld u terugkrijgt of moet betalen.

Verder wordt er direct (digitaal) een bevestiging verstuurd wanneer de aangifte is ingediend. Inloggen kan op mijncn.nl/mijncn-diensten/belastingdienst-caribisch-nederland . Wie nog geen account heeft kan het daar aanmaken.

Bij de verwerking wordt rekening gehouden met de volgorde van het tijdstip van indiening. Het kan misschien iets langer duren voordat u uw aanslag heeft als het drukker is, de aangifte iets bewerkelijker is of als deze vragen oproept. Als u uw aangifte voor 16 mei indient, wordt deze zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 november verwerkt. Dit betekent dat, ook als u recht heeft op een teruggaaf, uw aangifte tot uiterlijk 1 november in behandeling kan blijven. Na afhandeling van de aangifte krijgt u uw geld terug. Wij vragen u geduld te hebben en niet zelf contact op te nemen met de Belastingdienst. Wij zijn hard aan het werk om alle aangiftes zo snel mogelijk te behandelen.