Online aangifte inkomstenbelasting nu al mogelijk

Sinds een paar jaar biedt de Belastingdienst  Caribisch Nederland aan particulieren en bedrijven de mogelijkheid om online aangifte te doen. Vanaf vorig jaar is dit mogelijk via www.MijnCN.nl. Dit is gedaan om de veiligheid en efficiëntie van de online diensten te verbeteren. Vorig jaar is door heel veel belastingplichtigen online aangifte gedaan. Wij hopen dat dat ook dit jaar weer zal gebeuren. Het is nu al mogelijk om online aangifte voor de Inkomstenbelasting 2021 te doen. 

Online aangifte inkomstenbelasting

Het voordeel van online aangifte doen is dat het sneller en gemakkelijker is. En in de meeste gevallen ziet u direct hoeveel geld u terugkrijgt of moet betalen. Verder wordt er direct (digitaal) een bevestiging verstuurd wanneer de aangifte is ingediend. Inloggen kan op mijncn.nl/mijncn-diensten/belastingdienst-caribisch-nederland . Wie nog geen account heeft kan het daar aanmaken.

In de tweede week van februari start de Belastingdienst met het toesturen van de uitnodigingen voor het doen van aangifte. Dit gebeurt zowel via post. Dit jaar dient de IB aangifte uiterlijk 16 mei bij de Belastingdienst te zijn ingediend.