Ga jij ook je aangifte inkomstenbelasting online doen?

De Belastingdienst CN is blij dat vorig jaar veel mensen hun  aangifte 
inkomstenbelasting (IB) online hebben gedaan. Online aangifte doen heeft een aantal voordelen: het gaat sneller en eenvoudiger en in de meeste gevallen is gelijk te zien hoeveel geld iemand terugkrijgt of moet betalen. 
 

Eenmalig uitkering OCW

Verder wordt er direct (digitaal) een bevestiging verstuurd wanneer de aangifte is ingediend. Ook hoeven belastingplichtigen niet naar het belastingkantoor te komen om de papieren aangifte in te dienen. Als men tijdig online aangifte doet, kan deze sneller door de Belastingdienst behandeld worden en krijgt men eerder geld terug. 

Vanaf dit jaar gaat de online aangifte via MijnCN.nl, een nieuw systeem van de overheid in Caribisch Nederland, waarop ook de Belastingdienst is aangesloten. Als iemand voor het eerst online aangifte IB doet, moet hij op MijnCN.nl een account aanmaken en kan daarna aangifte doen.

Als  iemand al eerder online aangifte IB heeft gedaan, moet hij een nieuw account aanmaken en een verificatiecode aanvragen. Hiermee kan men toegang krijgen tot de oude gegevens en worden deze gegevens ook beschermd. 

Hoe een account aangemaakt kan worden is te zien in  dit filmpje www.mijncn.nl/aanmaken-activeren Iedereen die aangifte inkomstenbelasting moet doen krijgt binnenkort een brief 
met informatie over het doen van online aangifte. 

Dit jaar dient de IB aangifte uiterlijk 18 mei bij de Belastingdienst te zijn ingediend.