Douane/CN onderschept drugs in de haven van Sint Eustatius

Op woensdag 5 augustus  heeft de Douane Caribisch Nederland op Sint Eustatius verdovende middelen onderschept in een zending zeevracht.

Douane/CN onderschept drugs

Tijdens de controle van de vrachtzendingen, meldde zich een dame om een voor haar bestemde vracht op te halen. Na een eerste globale inspectie in de vrachtloods in de zeehaven, werd op grond van inhoud van de doos en het gedrag van de ontvanger besloten om over te gaan tot nadere controle in het kantoor van de Douane. De Douane trof 460 gram cannabis en 190 gram cocaine aan.

De ontvanger is aangemerkt als verdachte en is ter plekke aangehouden. Het betreft de vrouw met initialen G.C.M.M., van 30 jaar. De verdachte en de verdovende middelen zijn voor nader onderzoek overgedragen aan collega’s van KPCN.

Illegale uitvoer beschermde Lora’s

Op donderdag 6 augustus werd tijdens een gezamenlijke bootpatrouille van de Douane, Kmar en de Kustwacht op Bonaire, een  controle uitgevoerd op een lokaal vaartuig dat op weg was naar Curaçao.

Tijdens deze douanecontrole werden 2 papegaaien aangetroffen. Het  bleek om twee jonge lora’s te gaan, officiël genaamd de geelvleugelamazone of Amazona barbadensis. Deze papegaaien zijn beschermd op Bonaire en het is verboden deze uit te voeren. De vogels zijn door de Douane in beslag genomen en overgedragen aan Echo Bonaire.

De kapitein heeft een proces-verbaal gekregen waaruit mogelijk een boete volgt voor de uitvoer van een beschermde diersoort.