DigiD opent balie op Bonaire

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen op www.digid.nl een DigiD aanvragen en moeten dan bij één van de DigiD balies hun activeringscode ophalen. Vanaf 10 april 2019 is het mogelijk bij de balie van de Belastingdienst/CN op Bonaire een activeringscode af te halen.

Wat is DigiD en wat kan ik ermee?

Met uw DigiD kunt u zich legitimeren op internet, u kunt o.a. inloggen op websites van de Nederlandse overheid, Mijn  DUO (studiefinanciering) en pensioenfondsen. Bijvoorbeeld voor  belastingzaken in Europees Nederland. Voormalige studenten kunnen met een DigiD in Mijn DUO de hoogte van hun studieschuld bij DUO raadplegen, online gegevens wijzigen en de digitale post van DUO te bekijken.

Kan ik ook een DigiD aanvragen?

Om een DigiD aan te vragen vanuit Bonaire moet u voldoen aan enkele voorwaarden:

  • u woont buiten Nederland, en u bentniet ingeschreven in Europees Nederland; u beschikt over de Nederlandse nationaliteit;
  • u heeft een geldig Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart;
  • u heeft een Burgerservicenummer (BSN);
  • u beschikt over een mobiele telefoon waarop u zowel in het buitenland als in Nederland sms-berichten kunt ontvangen;
  • u heeft een e-mailadres.

Ik wil een DigiD aanvragen

Vraag uw DigiD aan via www.digid.nl. Kies tijdens de aanvraag voor "Ik woon buiten Nederland". Let op! Onthoud uw gebruikersnaam en wachtwoord goed. Na het aanvragen ontvangt u een baliecode.. Vervolgens maakt u een afspraak met de Belastingdienst/CN  om uw DigiD activeringscode af te halen.

Maak een afspraak voor uw activeringscode

Wilt u uw DigiD activeringscode afhalen, maak dan een afspraak met de Belastingdienst. Dit kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Voor een afspraak kunt u bellen naar +599 715 8806. Neem de baliecode en uw Nederlandse paspoort of Nederlandse identiteitskaart mee naar de afspraak bij  de Belastingdienst. Hier ontvangt u de activeringscode, waarmee u het aanvraagproces op digid.nl kunt afronden. Let op: u moet uw activeringscode persoonlijk afhalen.

Meer informatie?

Meer weten over het aanvragen van een DigiD buiten Europees Nederland? Kijk op de website van DigiD.