Nieuwe versie van Asycuda World Software


Aanleiding
De Belastingdienst Caribisch Nederland (B/CN) is altijd bezig de dienstverlening naar klanten te optimaliseren. Dit gebeurt soms door nieuwe vormen van online dienstverlening aan te bieden en soms door het upgraden van bestaande systemen. Asycuda World is ‘onder de motorkap’ verbeterd. Voor u als eindgebruiker zal er weinig veranderen in het gebruik van Asycuda World.

Waarom dan toch deze upgrade?
Dit heeft met name met het oplossen van kleine ‘bugs’, het verbeteren van de snelheid van de applicatie en beveiliging te maken. Asycuda World draait op Java Technologie. Deze technologie maakt een snelle ontwikkeling door en derhalve moeten er ook aanpassingen gedaan worden in Asycuda World. Daarnaast is deze upgrade van Asycuda World een voorbereidende stap naar uitbreiding van mogelijkheden in de toekomst.

Wat merk ik hier als klant van B/CN van?
Voor u zal er in het gebruik van Asycuda World zelf weinig veranderen. Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn hetzelfde gebleven. Wel zult u een nieuw sterk wachtwoord moeten kiezen op het moment dat u voor het eerst in de nieuwe Asycuda World gaat inloggen. Het wachtwoord dat u wilt gebruiken moet aan de volgende eisen voldoen.

• Minimaal 8 letters waarvan 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken (Bijvoorbeeld: Welkom01!)

Ook zal uw wachtwoord automatisch verlopen na 90 dagen. Na deze 90 dagen zult u weer een nieuw wachtwoord moeten kiezen. U kunt niet hetzelfde wachtwoord kiezen als voorheen. Het moet een nieuw wachtwoord zijn.

Daarnaast is het van groot belang dat u de Java versie op uw computer gaat upgraden naar een latere en veiliger versie. Ook raden wij u aan de oude versie(s) van Java te verwijderen van uw computer als u deze niet nog nodig heeft voor andere applicaties. Hoe u de nieuwe versie van Java kunt downloaden en de oudere versie(s) kunt verwijderen leest u op de website van de leverancier van Java. https://java.com/nl/download/faq/remove_olderversions.xml

Mocht u problemen ervaren met het upgraden van uw Java versie dan dient u contact op te nemen met uw IT leverancier of IT afdeling. Mocht u na het succesvol upgraden van Java problemen ondervinden met het gebruik van Asycuda World, dan kunt u contact opnemen met de Belastingdienst Caribisch Nederland.

Wat moet ik als klant doen?
- Java versies op computers upgraden naar de laatste versie van Java. U kunt deze hier downloaden: https://www.java.com/nl/

- Java versies op werkstations verwijderen als u die niet nodig heeft voor andere applicaties. De Belastingdienst kan u hierbij niet ondersteunen. Mocht u niet weten hoe dit te doen dan kunt u contact opnemen met uw IT leverancier of IT afdeling. Mocht u het zelf willen doen dan kunt u hier de instructies van de leverancier van Java vinden: https://java.com/nl/download/faq/remove_olderversions.xml

Welke meldingen kunt u krijgen op uw computer bij het opstarten van Asycuda World?
Het kan zijn dat u bij het opstarten van de nieuwe versie van Asycuda World een melding krijgt. Zie de figuur hieronder:
java prompt

U kunt ‘Do not show this again for apps from the publisher and location above ’aanvinken’ en op ‘Run’ klikken.

 

Systeemvereisten Asycuda World

Besturingssysteem

Versies

Windows

Windows Vista (vanaf servicepack 2), Windows 7 (vanaf servicepack 1) en Windows 8.1

 

Systemvereisten Java
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/certconfig-2095354.html

Opmerking: sinds 8 april 2014 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows XP. Daarom is dit niet langer een officieel ondersteund platform. Gebruikers kunnen op eigen risico doorgaan met het gebruik van Java 7 updates in Windows XP. Java zal echter alleen worden ondersteund voor Microsoft Windows releases Windows Vista en later.

De leveranciers van deze besturingssystemen ondersteunen oudere versies van hun besturingssystemen niet meer. Daardoor kunnen wij niet garanderen dat het aangifteprogramma Asycuda World goed werkt als u een oudere versie gebruikt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat het aangifteprogramma Asycuda World dan niet opstart.