Tot de administratie horen alle gegevens over uw onderneming die u op papier of elektronisch vastlegt. Een goed opgezette en overzichtelijke administratie is vooral belangrijk voor uw eigen bedrijfsvoering. Maar een goede administratie heeft u ook nodig om te voldoen aan uw wettelijke verplichtingen, zoals het invullen van uw aangiften en als bewijs tegenover de Belastingdienst. U bent dan ook verplicht een goede administratie bij te houden die is afgestemd op de aard van uw bedrijf. Bovendien moet u uw administratie in principe zeven jaar bewaren.

Heeft u personeel in dienst, dan krijgt u ook te maken met de administratieve verplichtingen voor de loonheffingen. U moet dan een loonadministratie aanleggen.

Wanneer uw onderneming eenmaal draait, wilt u natuurlijk direct al weten wat er rond uw onderneming allemaal voorvalt. U wilt van alles weten over uw klanten. Wie zijn ze? Wat zijn hun wensen? Hoeveel bestellingen komen binnen? Wanneer moet u leveren? Hoeveel moet u inkopen? Maar u wilt ook weten wat er binnen uw onderneming gebeurt. Hoeveel geld hebt u uitgegeven? Hoeveel geld hebt u binnengekregen? Hoeveel zit er nog in kas?

Het is belangrijk een goede administratie op te zetten en bij te houden. Zo kunt u op tijd nieuwe ontwikkelingen voorzien, daarop inspelen en op het juiste moment de juiste beslissingen nemen. Met een goede administratie legt u vast wat er in uw onderneming gebeurt en houdt u overzicht. Het is dan ook veel gemakkelijker om uw aangifte in te vullen.

Vorige Volgende